Stáva sa vám, že vo víre mnohých povinností v práci či v domácnosti zabúdate na dodržiavanie pitného režimu? Vaše telo vás na to upozorní. Ako?
Pomelo je citrusové ovocie, ktorého popularita v poslednom čase výrazne narastá, no stále existuje mnoho ľudí, ktorí o tejto plodine ešte vôbec nepočuli. V čom však spočíva jej výnimočnosť?
Vo všeobecnosti platí, že na večeru by ste už nemali jesť ťažké jedlá s veľkým počtom kalórií, ktoré nielen že zaťažia váš žalúdok, ale nepomôžu ani pri zbavovaní nadbytočných kíl.
Grapefruit je citrusová plodina, ktorá pochádza z Karibiku. Existujú štyri varianty tohto ovocia a to biely, žltý, ružový a červený. Konzumácia grepu pôsobí priaznivo na metabolizmus, krvný tlak i pokožku.
Tempeh pochádza z Indonézie a je to kvalitný sójový výrobok na báze plesne, ktorý môžete kúpiť čerstvý, chladený alebo mrazený. Vďaka vysokému obsahu proteínov je nadmieru vhodný aj pre športovcov.
Pečeň je jedným z najdôležitejších orgánov, pretože hrá dôležitú úlohu pri metabolizme, slúži na detoxikáciu tela, tvorbu bielkovín a žlče a v neposlednom rade je zásobárňou glykogénu. Preto by sme jej mali dopriať potraviny, ktoré jej činnosť povzbudia. Ktoré sú to?
Existuje niekoľko potravín, ktoré vydržia veľmi dlho aj bez akýchkoľvek konzervačných látok. Ide o zložky jedálnička, ktoré ľahko zoženiete a aj využitie v kuchyni je pestré. Ktoré sú to?
Najznámejším jedlom, vďaka ktorému oklamete žalúdok a rýchlejšie ho nasýtite, je polievka. No chuť do jedla znižujú aj ďalšie tri potraviny, ktoré sú takýmto spôsobom dobrými pomocníkmi pri chudnutí.
Nikdy nie je na škodu ochutiť svoje jedlo zdravou a chutnou surovinou, ktorá ho výborne dochutí a dodá vášmu telu látky dôležité pre vaše telo.
Francúzska kuchyňa je úžasne rozmanitá a považovaná za najoriginálnejšiu kuchyňu pokiaľ ide o chuť, pestrosť, zloženie stravy, vysokú úroveň prípravy, estetický vzhľad a spôsobom servírovania.
Mnoho ľudí túži po čokoláde, ale vyhýbajú sa jej kvôli domnienke, že je pre ich zdravie priam až škodlivá. Hoci existuje veľa čokoládových výrobkov, ktoré sú plné kalórií, samotný kakaový prášok však prináša aj niekoľko benefitov pre naše zdravie.
Hormóny v organizme sú riadiacim systém celého nášho tela. Pokiaľ sa naruší ich rovnováha, môže dôjsť ku zvýšeniu rizika vzniku niektorých druhov rakoviny a chronických ochorení.
Každá gazdinka vládne vo svojej kuchyni sama a sama si určuje, ktoré ingrediencie použije pri príprave jedál. Existuje však niekoľko hlavných surovín, ktoré by jej nemali chýbať.
V dnešnej dobe nachádzame množstvo rozličných informácií z oblasti výživy, v ktorých sa vieme veľmi rýchlo stratiť bez toho, aby sme zistili, ktorá rada odborníka je tá správna. Ľahko sa tak môže stať, že sa držíme takých pravidiel, ktoré v skutočnosti vôbec nefungujú.
Kurkuma je v súčasnosti veľmi obľúbenou a používanou plodinou, ktorá sa vyznačuje mnohými zdravotnými benefitmi. Na internete nájdete mnoho jej zverejnených účinkov, no ktoré z nich sú skutočne pravdivé?
Isto, niekedy si ešte radi pred spaním niečo „zobnete.“ Dajte si však pozor, čo si vyberiete, pretože niektoré jedlá by vám mohli spánok prekaziť.
Mnoho ľudí zvykne v obchode premýšľať nad tým, či je lepšie kúpiť zelené alebo žlté banány. Existuje veľa teórií a my vám teraz prezradíme, aká je v skutočnosti pravda.
Kapusta patrí medzi domáce druhy hlúbovej zeleniny. Obsahuje mnoho vitamínov a účinných látok, z nich najvýznamnejší je vitamín C, ktorého má táto zelenina dvakrát toľko ako citrón. Okrem iného, pomáha i pri prevencii a liečbe cukrovky, obezity či hemoroidov.
Sezam v indických legendách predstavuje symbol nesmrteľnosti a je najstarším korením na svete. Ľudia si na ňom pochutnávali už v dobách antiky. Podľa čínskej medicíny najviac pôsobí na ľadviny, pečeň, slezinu a pľúca. Dnes je sezam najmä súčasťou pečiva alebo sa konzumuje vo forme semiačok s mliekom či jogurtom. Aké sú jeho zdravotné benefity?
Kamut je veľmi zdravou odrodou pšenice, ktorá by sa raz za čas mala objaviť aj vo vašom jedálničku. Najlepšie ju kombinovať s čerstvou zeleninou a ovocnými šťavami.