Nekamaráti sa váš žalúdok s kelom či chia semienkami? Našťastie, existujú rovnocenné náhrady s podobnými živinami, takže získate rovnaké zdravotné benefity a potešia sa aj vaše chuťové bunky.
Občas sa stane, že necháme syr v chladničke o niečo dlhšie, a keď ho po týždni vyberieme, nájdeme na ňom malé plesnivé škvrny. Oplatí sa ich odkrojiť a syr zjesť alebo ho radšej celý vyhodiť?
Maslo je jedným z najobľúbenejších druhov potravín, ktoré ľudia často používajú a nedajú naňho dopustiť. Existuje však zdravšia alternatíva s názvom ghee (ghí). Môžu ju jesť aj tí, ktorí trpia potravinovými intoleranciami, keďže neobsahuje laktózu.
Existuje mnoho metód a štýlov varenia, ale čoraz väčšej popularite sa teší metóda varenia s názvom sous vide. Prečo by ste ju mali vyskúšať?
Cesnak jedlo nielen dochucuje, ale má aj niekoľko zdravotných výhod. Pre plné využitie týchto benefitov je však lepšie, ak budete jesť cesnak surový, pretože varenie môže znížiť množstvo obsiahnutých chemických látok.
Ľudia, ktorí pijú viac kávy môžu podľa nového výskumu žiť dlhšie. Vedci študovali viac ako 200-tisíc ľudí po dobu až 28 rokov. Zistili, že u nefajčiarov, ktorí pili tri až päť šálok kávy denne bola o 15 percent menšia pravdepodobnosť, že zomrú na akékoľvek príčiny, než tí, ktorí nepili kávu vôbec.
Zelený jačmeň je mladý jačmeň, ktorý keď dosiahne výšku 20 až 30 cm, obsahuje maximum výživných vysokoúčinných látok. V takomto stave môže byť liekom na všakovaké problémy. Najčastejšie sa užíva vo forme nápoja.
Otázka jedla a pitia pred tréningom je jednou z najdiskutovanejších otázok okolo cvičenia, chudnutia či naberania svalovej hmoty. Jedlo by malo fungovať ako palivo pre svaly, nemalo by zaťažovať tráviaci trakt, ale tiež by malo zasýtiť a v neposlednom rade dobre chutiť.
K očiste a naštartovaniu organizmu po zime vám pomôžu čerstvé šťavy, ktoré si jednoducho sami pripravíte doma.
Reďkovka je veľmi obľúbenou a populárnou zeleninou, ktorá má svoje miesto v mnohých záhradách a v kuchyniach. Obsahuje celý rad vitamínov a minerálnych látok, vďaka čomu je vhodná k pečivu, do šalátov alebo nátierok.
V súčasnosti sa často vedú diskusie o tom, či je konzumácia mlieka pre ľudský organizmus prospešná alebo či je lepšie sa vzdať tohto "nápoja". Od čoho závisí kvalita mlieka a aké sú jeho nevýhody?
Želatína s názvom agar patrí medzi zdravé potraviny, ktorých popularita v súčasnosti stále rastie. Aké výhody ponúka pre náš organizmus?
Pravdepodobne ste už počuli o potravinách podporujúcich činnosť mozgu ako sú morské ryby, semiačka či tmavá čokoláda. Vedci však prišli s komplexným diétnym plánom, ktorý by mohol pomôcť predísť vzniku Alzheimerovej choroby.
Talianska kuchyňa sa vyznačuje jednoduchosťou úpravy jedál a uchováva si svoj národný charakter. Rovnako ako každá iná kuchyňa má aj ona svoje špecifiká. Aké sú to?
Možno sa snažíte dopriať si čo najzdravšie a najvýživnejšie raňajky, no stále sú tu veci, ktoré celkový efekt kazia. Možno tieto chyby robíte aj vy.
Granátové jablká obsahujú množstvo prospešných látok, a preto patria medzi najzdravšie ovocie na svete. Aké zdravotné výhody poskytujú nášmu telu?
Detoxikačné kúry sú v súčasnosti veľmi populárnou záležitosťou, avšak mnoho ľudí sa vôbec nezaujíma o to, či im tieto procedúry aj skutočne prečistia organizmus. Aká je pravda?
Pravidelne sú na internete či v rôznych časopisoch prezentované metódy ako správne detoxikovať naše telo – čo jesť alebo piť, aby bol náš organizmus čistý. Potrebuje však naše zdravie skutočne detoxikáciu?
Mnoho ľudí si myslí, že šupka z banána už nemôže mať žiadne ďalšie využitie, ale niektoré vykonané štúdie dokázali opak. Aké benefity môže priniesť táto časť banána?
Niektoré veci sme si už tak zaužívali, že si ani neuvedomujeme, ako nesprávne ich vykonávame. Patria sem tie najjednoduchšie činnosti. Pozrite sa, čo robíte nesprávne.