Pripravte si domáce pamlsky, z ktorých nepriberiete a budete sa po nich oblizovať nielen vy, ale aj vyši hostia.
Čo sa deje s jedlom keď sa varí? V prvom rade neuveriteľne rozvoniava a jeho tepelnou úpravou sa mení chuť aj jeho konzistencia. no najdôležitejšia je jeho nutričná zmena.
Prečo práve surová strava? Aké benefity prinášajú zelené smoothies a odkiaľ berú vitariáni bielkoviny? Na toto a ešte veľa iných zaujímavosti vám odpovie v našom interview Andrej Maťko, vitarián dušou i telom.
Prečo práve surová strava? Aké benefity prinášajú zelené smoothies a odkiaľ berú vitariáni bielkoviny? Na toto a ešte veľa iných zaujímavosti vám odpovie v našom interview Andrej Maťko, vitarián dušou i telom.
Problémy s trávením trápia mnohých ľudí – zápchy, hnačky, nafukovanie, v tom horšom prípade nádory. Rakovina hrubého čreva a konečníka je jeden z najčastejších typov nádorov tráviaceho traktu. Najľahšou cestou, ako problémom predchádzať, je prevencia. K tomu neoddeliteľne patrí úprava stravy.
Rakovina hrubého čreva a konečníka patrí celosvetovo medzi 5 najčastejšie sa vyskytujúcich typov rakoviny. Vzniká aj u pôvodne zdravých ľudí pri dlhodobo rizikovej výžive a životospráve.
Konzumácia jedla, z ktorého máme pôžitok, nás môže povzbudiť a vyvolať pocit spokojnosti a oddychu. Naopak, konzumácia obľúbených jedál môže niekedy viesť k negatívnym pocitom, napríklad k pocitu viny a ľútosti.
Rozhodli ste sa využiť pekné počasie a ísť si oddýchnuť do prírody, no neviete, čo si so sebou zabaliť? Prinášame vám chutné a ľahké menu v 4 chodoch, ktoré vás dostatočne zasýti a spríjemní vám celý pobyt.
Veľmi často končia všetky diétne pokusy a snahy o zdravšie stravovanie po návrate z práce a pri pohľade do prázdnej chladničky. Po celodennej práci sa určite nevrhnete s radosťou do prípravy zložitého a zdravého menu, ktorého tvorba by trvala prinajmenšom hodinu.
Mäso dodáva nášmu telu bielkoviny a dokáže zasýtiť na veľmi dlhý čas. Odporúča sa ho konzumovať najmä pri naberaní svalovej hmoty a nemalo by chýbať na stole aspoň 2x do týždňa. Ako ho však správne pripraviť?
Uzdravujúce účinky červenej repy poznáme už z detstva. Aj vy patríte medzi ľudí čo majú voči nej predsudky? Pozrite sa, ako ju pripraviť čo najchutnejšie a využiť jej zázračné účinky na telo.
Dnes už len málo ľudí pozná všetky zvyky a tradície, ktoré sa viažu k veľkonočným sviatkom. S nimi sú úzko spojené aj typické jedlá, ktoré súvisia s daným regiónom. Čo majú na stole v tieto dni ľudia na západe, strede alebo východe Slovenska?
Pol ryže, pol hranoliek a ku krémovej polievke chlebík alebo krutónky? Tak na to zabudnite. Pokiaľ nechcete, aby ručička na váhe každým dňom stúpala, rozmýšľajte o tom, čo si ako prílohu k jedlu priložíte.
Tukov sa netreba báť. Musíme si len zvoliť tie správne potraviny. Pre život sú veľmi dôležité a nenahraditeľné. Rozpúšťajú sa v nich dôležité vitamíny a funguje vďaka ním mozog. Avšak. . . .
Cholesterol sa v zrelom veku stáva strašiakom. Smutné je, že veková hranica ľudí, ktorí majú zvýšený zlý cholesterol neustále klesá. Nie je výnimkou, že zlé výsledky majú už deti, alebo mladí ľudia. Ktorý cholesterol nám škodí a kde sa nachádza?
Ak máte zmätok v tom, ktoré cukry sú dobré a ktoré naopak škodia, nezúfajte Prinášame vám pokračovanie článku, v ktorom nájdete odpovede na všetky svoje otázky, vďaka doktorke Rimárovej.
Quinoa, noni, chia. Ak ich ešte nepoznáte, zoznámte sa s týmito SUPERPOTRAVINAMI a možno niektoré z nich zaradíte aj do svojho jedálnička. Budete prekvapení z ich blahodarných účinkov s komplexnými živinami.
Rozmýšľate nad tým, či sú kupované džúsy naozaj zdravé a chcete si zadovážiť odšťavovač? Pozrite sa, ako čo najlepšie spracovať ovocie, zeleninu a ich šťavy, aby sa zachovalo čo najviac dôležitých živín a vitamínov.
O význame každodennej konzumácie ovocia, zeleniny dnes už nepochybuje žiadny odborník. Klinický i epidemiologický výskum nazhromaždil dostatok vedeckých dôkazov o pozitívnom vplyve konzumácie ovocia a zeleniny pri prevencii rakoviny.
Vysoký cholesterol je závažným problémom, ohrozujúcim zdravie svetovej populácie. Paradoxom je, že tento tichý zabijak sa spája s obezitou, no nie je výnimkou, že ním trpia aj ľudia, ktorí nadváhu rozhodne nemajú.