Hokejové majstrovstvá fanúšika: Tu ide o zdravie!

Hokejové šialenstvo sa už začalo. Ak patríte medzi tých mužov, ktorým nemôže uniknúť ani jeden zápas, môžno by ste mali niečo vedieť. Najmä ak sa chystáte stráviť zvyšné dni majstrovstiev na gauči pred telkou s plechovkami od piva v ruke, pizzou či inými kalorickými „dobrotami“ hneď vedľa na tanieri. Viete, čo to urobí s vaším telom?
Dalo by sa to prirovnať k dovolenke pri mori s ultra all inclusive programom. Len s tým rozdielom, že tentoraz nebudete ležať pri bazéne, ale pri telke a zažijete viac adrenalínu. Množstvo vypitého alkoholu a skonzumovaného jedla bude rovnaké. **Verte, že za tri týždne môže ručička na váhe ukázať aj viac ako 5 kilogramov navyše. Ako je toto možné?**

Pivo a kalorické „dobroty“

O tom, či sa z piva priberá alebo nie, sa už popísalo veľa. Pivo na tom nie je o nič horšie, ale ani lepšie ako iný alkohol. Staré známe, že od piva rastie pupok, vzniklo zrejme tým, že piva je objemovo viacej, a preto po jeho vypití máme pocit plného brucha. V každom prípade sa nielen od piva, ale od akéhokoľvek alkoholu sa priberá, ak sa to preháňa. Ak nie ste zvyknutí a odrazu sa budete niekoľko dní nalievať nezvyklým množstvom piva, priberiete. Nehovoriac o tom, že po pive budete mať pocit neutíchajúce hladu a tak ho aj niečím dobrým zajete. Vypočítajte si promile alkoholou v krvi

Nedostatok pohybu

Počas šampionátu treba obmedziť väčšinu aktivít, bez ktorých to vy a vaši blízki prežijete. Žiadny dôležitý zápas predsa nemožno premeškať. Určite nepôjdete vyzdvihnúť deti z krúžkov, ani s manželkou nakúpiť, cez víkend sa na záhradu vykašlete... Jednoducho ako správny fanúšik zaujmete hneď v prvý deň ležiacu polohu, v ktorej vydržíte (s menšími nevyhnutnými prestávkami) až do konca majstrovstiev. Hrozí vám nadváha a problémy s chrbticou! Najlepšie cviky, aby vás nebolel chrbát

### Stres

Sledovať mužstvo, ktorému držíte palce, je niekedy poriadny adrenalín. Hokej je rýchla hra a je teda bohatá aj na všelijaké zvraty. Zažívate nielen pocity radosti, ale aj stres, najmä ak na vašu bránku neustále útočí súper. V hokeji nie je o nervové vypätia žiadna núdza. Srdce dostáva naozaj zabrať! Poznáte techniky zvládania stresu?

Bilancia po

Po takto strávených takmer troch týždňoch vás ručička na váhe prekvapí. Nepríjemne. Kombinácia piva, jedla a nedostatku pohybu mala za následok zlé trávenie. Cítite sa nafúknuto a objemne. Čo tak niečo s tým urobiť? Pohyb je základ. Viete čo spôsobujú niektoré potraviny v našom tele?

Pečeň dostala zabrať

Určite ste potrápili aj vašu pečeň, najmä ak ste to preháňali s alkoholom. Doprajte jej trochu detoxu za to, že to s vami „vydržala“. Čaj z pestreca mariánskeho pôsobí na pečeň ako zázrak.

Chrbát

Ležanie pri telke, pár kíl na vyše. Bolia vás kríže? Čudujete sa? Veď ste svoju chrbticu vôbec nešetrili. Čo tak zahrať si s kamošmi hokej tentoraz naostro a po ňom si dopriať saunu a masáž? Schudnete, prestane vás bolieť chrbát a urobíte dobre aj svojmu srdcu, keď ho zdravo rozpumpujete.


Dôležité INFO pre všetkých fanúšikov

Kompletné spravodajstvo, tabuľky a výsledkový servis z MS v hokeji 2015

Podniky v centre Banskej Bystrice lákajú na hokej: Na tomto si môžete pochutiť počas zápasov!

Chcete vedieť, koľko vycálujete za čapované pivo v obľúbených podnikoch v slovenských mestách?