Pestrec mariánsky strieborný bodliak je to čo funguje. Mal som v zlom stave pečeň a odporúčam. Pozor však ,aby ste ho správne užívali. Ja som to pól roda zle užíval a nenastala žiadna zmena. Presne ako je to v tomto článku to funguje.Je to super a na zdravej pečeni som našiel všetko čo som hľadal. Postupoval som podľa nich a zrazu zmena. Schudol som,cítim sa dobre a hodnoty krvné super. Začala užívať aj manželka a tej sa za tri štyri mesiace nenormálne vylepšila pleť.Mala z toho väčšiu radosť,ako keď jej ustúpil migrény. Fakt, ten bodliak, si zaslúži uznanie. Len je ho viacej druhov,musí to byť strieborný.
Pestrec mariánsky
Bodliak | Zdroj: Shutterstock.com
Táto rastlinka pochádza z Kanárskych ostrovov, no ak by ste ju chceli pestovať v našom klimatickom pásme, nájdete ju len ako okrasnú rastlinu. Najvzácnejšou sa stáva koncom septembra, keď z nej dostanete presne to, čo potrebujete. Čo sa skrýva v tejto výnimočnej rastline?
Čo je Silymarín?
Veľmi vzácny antioxidant, ktorý sa nachádza v plodoch tejto unikátnej rastliny. Obsahuje komplex bioflavonoidov nazývaný Silymarín a je lepší než akýkoľvek vitamín C a E, chráni tak pečeňové bunky pred jedovatými látkami, ktoré vyvolávajú zápal pečene. Silymarín zvyšuje odolnosť bunkovej membrány proti prenikaniu vírusových toxínov a hepatotoxických látok, má tiež regeneračné účinky na pečeňové bunky, podporuje proteínovú syntézu.
Poškodenie pečeňovej membrány
Za zlé pečeňové či krvné testy nie je zodpovedná na prvom mieste pečeň. K poškodeniu pečene prichádza až následne, po narušení pečeňovej membrány, ktorá má za úlohu zachytiť látky v krvi škodiace nášmu organizmu. Pečeňovú membránu poškodzuje infekcia, alkohol, rôzne baktérie a vírusy, proti ktorým sa nevieme brániť.
Mohlo by vás zaujímať:
Zelený čaj Matcha je plný antioxidantov
5 skorých príznakov, že vaša pečeň štrajkuje
Pestrec rieši nadváhu, migrénu, či cirhózu
Konzumovaním Pestreca mariánskeho predídete rýchlejšiemu starnutiu, chorobnosti a obezite. Obsahuje mastné kyseliny, ktoré sa v bežných potravinách vyskytujú len zriedka a bez nich telo nedokáže vstrebať niektoré vitamíny a minerály. Pestrec regeneruje pečeňové bunky a bunky jej membrány.
Užívaním Pestreca predídete mnohým zdravotným problémom ako sú:
- cirhóza, steatoza, žltačka
- tráviace problémy
- problémy so stolicou, hemoroidy
- kožné ochorenia, vrátane akné
- metastázy na pečeni, stukovatelá pečeň
- syndróm vyhorenia
- únava, migrény
- endometrióza
- alergie
- cholesterol, krvný tlak
- škodlivé účinky farmaceutických liekov
- vredy predkolenia
- gynekologické problémy, neplodnosť, biely výtok
- pľúcne ťažkosti
Najlepší je drvený!
Dbajte na to, aby ste Pestrec neznehodnotili jeho nesprávnou prípravou a nezničili tak všetky jeho pozitívne účinky. Nie je mlynček ako mlynček a lúhovaním, či drvením v mažiari tiež nič nedosiahnete. Pri takejto úprave vzniká teplo, ktoré poškodzuje jeho najvzácnejšiu zložku, silymarín. Látka sa nachádza v šupke Pesterca a pri zbere sú dôležité zrelé makovičky, ktoré sa usušia a mlátia.
Ak by sme sa teda mali rozhodovať nad tým, v akej forme funguje Pesterec najlepšie, odpoveďou by bolo určite to, že je najlepší v stave, v akom ho ponúkla príroda. Drvený plod Pesterca na veľkosť piesku dokáže regenerovať bunky pečene. Veľkosť piesku zabezpečí, že sa dokáže kvalitne rozložiť v žalúdku a následne vstrebať v črevnom trakte tak, že dokáže prečisťovať steny čriev a zbavovať sa povlakov. Čaj, olej, ani tinktúra to nedokážu.
Mám ho doma, ale ako ho mám nadrviť?? Môžem použiť kameninový mažiar či sekáčik na zeleninu alebo mlynček na kávu s keramickými nožmi? Stačí ho potom len zapiť vodou?
Ďakujem!
skus v kavomlynku... ale daju sa kupit aj kapsule so zarucenym ovcakom silymarinu.... napr od firmy generica bezne dostupne v lekarni...