Zeleninovo-mäsová zmes na opečené bagetky

Ešte stále je veľa ľudí, ktorí si na zeleninu nepotrpia, napriek tomu, že je zdrojom vitamínov, minerálnych látok a vlákniny. S trochou mäsa máme hotovú super pochúťku na olovrant alebo ako predjedlo.
Čo budeme potrebovať?
  • 200 g kuracích pŕs
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 kusy papriky (zelená, červená)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľu
  • 1 pór
  • 2-3 PL kečupu
  • 100 g syru na strúhanie
  • podľa chuti: sójová omáčka, čili papričky, korenie a soľ

Postup

Kuracie prsia nakrájame na rezance, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, sójovú omáčku, čili papričky a necháme 3- 4 hodiny odstáť. Potom mäso prudko opečieme na oleji a vyberieme. Cibuľu, papriku a pór podusíme. Nakoniec pridáme opečené kuracie mäso, dochutíme soľou a kečupom. Servírujeme na opečených bagetkách, prípadne na opečenom chlebe. Vhodné ako predjedlo, prípadne ako malé popoludňajšie občerstvenie.

TIP: Pripravte si vlastnú domácu bagetku!