Fazuľová nátierka
Strukoviny obsahujú vitamíny skupiny B, vitamín A, C. Fazuľa je bohatá aj na minerálne látky, ako je fosfor, horčík, draslík, železo, zinok a mangán. Spôsob prípravy strukovín môže byť rozmanitý, záleží na chuti.
Čo budeme potrebovať?
- 250 g bielej fazule
- 1 cibuľa
- 1-2 PL oleja
- 3 PL masla
- 2-3 strúčiky cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- žerucha, prípadne petržlenová vňať
Postup
Fazuľu si namočíme deň vopred a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, necháme vychladnúť a rozmixujeme. Pridáme maslo, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú na oleji opraženú cibuľu. Dochutíme soľou, korením. Servíruje na čerstvom pečive alebo na hriankach, ozdobíme nasekanou žeruchou, čerstvou petržlenovou vňaťou, prípadne pažítkou.
**TIP do kuchyne:** Suchú fazuľu, hrach, sóju a cícer si namočíme deň vopred, aspoň na 12 hodín, aby sa uvarila do mäkka a bola lepšie stráviteľnejšia. Namiesto suchej fazule môžeme použiť aj fazuľu v slanom náleve (bielu alebo červenú). |
Domáce je domáce
Pripravte si domácu bagetku alebo domáci čerstvý chlieb.