Odborníci radia, ako sa vysporiadať s cievnymi ochoreniami

Určite to poznáte aj vy. V práci sa celý deň nezastavíte a večer, keď sa konečne doma posadíte, máte pocit, akoby niekto na vaše nohy pripevnil niekoľko kilové olovené závažia. Ak sa do toho pridajú ešte bolestivé kŕče v lýtkach a viditeľne rozšírené cievky na dolných končatinách, mali by ste zbystriť pozornosť.
Uvedené symptómy naznačujú, že vaše žily nie sú v poriadku a hrozí vám chronické žilové ochorenie.

Kŕčové žily (Varixy) patria medzi najčastejšie cievne ochorenia. Vyskytujú sa na dolných končatinách, ale tiež v oblasti konečníka, maternice alebo pažeráka. Napriek vysokému výskytu tohto problému, sa jeho prevenciou a liečbou zaoberá veľmi málo ľudí. Avšak, aj v tomto prípade platí, že je potrebné zakročiť už v počiatočných štádiách ochorenia a vyhľadať odbornú pomoc.

Kŕčové žily nie sú len estetickým problémom, ale môžu spôsobiť výrazné zhoršenie zdravotného stavu. V tomto prípade vám 1. internetová klinika www.klik-klinik.sk prináša špecialistov, ktorí vám dajú odpovede na vaše otázky a poradia vám ako postupovať pri liečbe kŕčových žíl.

Angiológovia sa zaoberajú diagnostikou a liečbou pacientov s ochoreniami cievneho systému, a teda aj kŕčovými žilami. Zameriavajú sa na prevenciu vzniku srdcovo-cievnych ochorení, ktoré negatívne vplývajú na kvalitu života pacientov. Okrem toho vám odpovedia na vaše otázky týkajúce sa týchto zdravotných problémov:

  • ateroskleróza (zužovanie ciev),
  • žilová trombóza (upchávanie ciev krvnými zrazeninami)
  • hyperreaktivita na chlad (studené nohy a ruky),
  • vazoneurózy (porucha cievneho prekrvenia kože a podkožného tkaniva),
  • vaskulitídy (neinfekčné zápaly ciev),
  • aneuryzmy (vypukliny mozgových ciev)
  • cievne nádory a ďalšie.

V 1. internetovej klinike www.klik-klinik.sk nájdete niekoľko angiológov, ktorí vám poradia v otázkach prevencie a liečby srdcovo-cievnych ochorení. Konzultovať môžete aj s odborníkom z cievnej chirurgie, ktorý sa špecializuje na diagnostiku a chirurgickú liečbu ochorení cievneho systému.

lenockaaa5

Túžite po rýchlom a bezbolestnom odstránení kŕčových žíl? Od apríla otvára špecializovaná klinika Blumental clinic svoje brány. Ambulantné odstránenie so špeciálnymi prístrojmi.