Zelerová nátierka

V ľudovom liečiteľstve je zeler známy ako afriodiziakum, možno ho tak aj poznáte. Má však mnoho iných pozitívnych účinkov na naše zdravie a do kuchyne neodmysliteľne patrí.

Aj keď sú niektorí ľudia citliví na typickú arómu tejto potraviny, dá sa zakamuflovať. Prečítajte si o zelere a jeho účinkoch viac a určite ho oceníte a možno dostanete chuť aj na zdravú zelerovú nátierku.

Čo budeme potrebovať?

  • 1 zeler
  • 2 mrkvy
  • 2 jablká
  • 200 g taveného syra
  • 1 biely jogurt
  • ½ PL horčice
  • soľ
  • šťava z citróna

Postup

Zeler a jablká nastrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou. Syr vymiešame s jogurtom, pridáme nastrúhaný zeler a jablká, podľa chuti osolíme. Všetko dobre premiešame a necháme odstáť v chladničke asi 2-3 hodiny. Servírujeme na bagetke ozdobené lístkom zelerovej vňate.


Pripravte si k tejto zdravej nátierke domácu bagetku alebo vlastný voňavý chlebík.