Strácajte kilá iba sedením a jedením!

Nechcete sa potiť vo fitku, behať na slnku, ani sa nechať rezať na klinikách plastickej chirurgie? Pokiaľ chcete schudnúť a v podstate sa vôbec nehýbať, ostáva vám jediné. Zmeniť stravu. Poradíme vám, ako sa to robí bezbolestne. Bez kŕčov od hladu a nervozity, keď si telo pýta vaše obľúbené maškrty.

Nechcete sa potiť vo fitku, behať na slnku, ani sa nechať rezať na klinikách plastickej chirurgie? Pokiaľ chcete schudnúť a v podstate sa vôbec nehýbať, ostáva vám jediné. Zmeniť stravu. Poradíme vám, ako sa to robí bezbolestne. Bez kŕčov od hladu a nervozity, keď si telo pýta vaše obľúbené maškrty.

Nechceme vás vyhladovať, o to vôbec pri chudnutí nejde. Skôr naopak. Treba jesť, pretože každé sústo zvyšuje náš metabolizmus. Potraviny si však musíte vyberať. Stravovací plán vám pomôže schudnúť, pretože viete dopredu, aké jedlo by ste mali jesť každý deň. Nehľadáte, neimprovizujete, dodržujete napísané.

Plán stravovania

Správne pripravený jedálniček vám umožní vedieť, koľko kalórií potrebujete, koľko ste kedy zjedli a či sa už blížite k cieľu - zhadzovaniu kíl. Pekne navrhnutý a štruktúrovaný stravovací plán zabráni nežiaducemu prejedaniu sa. Hlavne by ste mali kontrolovať vaše porcie. Stále platí pravidlo príjem-výdaj energie. Máme však dobrú správu pre všetky gaučové typy. Len samotné fungovanie nášho organizmu (dýchanie, trávenie, myslenie...) spaľuje celkom pekné množstvo kalórií.

Súvisiace články:

Raňajky

Raňajky sú najdôležitejšie jedlo dňa, rozbieha sa nimi náš metabolizmus. Keď na ne nezabúdate, zvyšujete nimi doobeda pocit sýtosti, a môžu dokonca zabrániť prejedaniu sa aj neskôr počas dňa. Zahrňte do raňajok bielkoviny, celozrnné potraviny, aj ovocie. Medzi proteíny patria vajcia, nízkotučné jogurty, aj nízkotučný syr.

Občerstvenie (desiata a olovrant)

Občerstvenie by malo byť konzumované dvakrát v priebehu celého dňa. Odporúča sa totiž jesť päť až šesť jedál denne. Desiata by mala byť vyvážená, čiže viac bielkovín, potom zdravé tuky a nakoniec sacharidy. Zdravá desiata zamedzí prejedaniu sa popri hlavných jedlách. A čo k nej patrí? Celozrnné chleby, hummus, tvaroh, ovocie. Niečo v podobnom duchu môžete zopakovať na olovrant.

NAVARTE SI DNES ako nikdy predtým. Tu je zoznam NAJ receptov, ktoré oživia vaše nudné, každodenné varenie.

Obed

Obed by sme tiež nemali vynechávať. Či už si ho zbalíte z domu do práce, alebo si niečo zjete vonku, hlavne jedzte! Zdravé celozrnné sendviče sú dobrá voľba, keď ste si ich urobili doma. Dajte si doň rybu alebo chudé mäso a žiadne zálievky. Maximálne pokropiť olivovým olejom. Pokiaľ sedíte v reštaurácii, zakryte si menu, ktoré neobsahuje kuracie mäso, fazuľu, orechy, syr a ľahké šaláty. V lete sa vám totiž nič z tohto v bruchu nepokazí.

Večera

Večera by mala byť zo všetkých hlavných jedál behom dňa tá najhladnejšia, čiže najmenšia. Ale pozor, určite by ste ju celú nemali „dávať nepriateľovi“. Potrebujete ju, potrebujete palivo. Veď sa chystáte počas spánku cca osem hodín nejesť a nepiť. Niektoré z vašich orgánov budú stále pracovať, hoci váš mozog bude oddychovať. Čo je na večeru najlepšie poukladať na tanier? Odporúča sa ryža a varená zelenina. Nejedzte už ovocie, má zbytočne veľa prírodného cukru, ktorý už nikde nespálite a len sa uloží a nie na vankúš...

Pridajte sa aj dnes do fóra, KDE SA ŽIJE ZDRAVO aj na tanieri: