Bryndzové kysnuté pagáčiky
Bryndzové kysnuté pagáčiky | Zdroj: Shutterstock.com
Potrebujeme:
- 500 g polohrubej múky,
- 250 g bryndze,
- 250 g tuk (Palmarín, Hera)
- 2 dl kyslej smotany,
- 1 ČL soli,
- 1 kocku droždia,
- 100 ml mlieka,
- 2 ČL cukru,
- 1 vajíčko na potretie,
- semienka,
- strúhaný eidam.
Postup:
- Najskôr si pripravíme z droždia, vlažného mlieka a cukru kvások, ktorý necháme 10 -15 minút kysnúť.
- K múke pridáme kvások, bryndzu, tuk a kyslú smotanu. Mlieko a soľ pridávame podľa potreby. Vypracujme cesto a necháme asi 1 hodinu kysnúť.
- Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme na dve polovice.
- Rozváľame na hrúbku 1 až 1 ½ cm, vykrajujeme kolieska, ktoré necháme ešte 10 – 15 minút podkysnúť. Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175 °C – 180°C (podľa druhy rúry) asi 15 minút.
Máte radi brynzu? Vyskúšajte aj tieto recepty:
Tradičné slovenské recepty z bryndze alebo bez minulosti by nebolo prítomnosti