Tvaroh biela pochúťka plná bielkovín, výborný v každej podobe. Ide o nezrejúci syr získaný kyslým zrážaním z kravského, prípadne z kozieho mlieka. Tvaroch je zdravý. Najvýznamnejšie zastúpenie má pre naše zdravie vápnik. Z vitamínov sú zastúpené vitamíny A, E a vitamíny skupiny B. Rovnako i droždie obsahuje vitamíny skupiny B. Tvaroch a droždie = výborná nátierka.
Cibuľku speníme na oleji, pridáme droždie, krátko opražíme. Necháme vychladnúť.
Vymiešame tvaroh s maslom, pridáme opražené droždie a prelisovaný cesnak. Podľa chuti pridáme soľ, mleté čierne korenie. Dobre premiešame a chvíľu necháme postáť.
Ozdobíme jarnou cibuľkou, kapiou, paradajkou.
Tip: vitamíny skupiny B sú pre nás dôležité najmä preto, že pomáhajú zlepšiť metabolizmus i fungovanie nervovej sústavy.
Absolventka Karlovej univerzity v Prahe. Do povedomia odbornej i pacientskej verejnosti sa dostala ako manažérka v odbore ošetrovateľstvo. Stála pri zrode nového medicínskeho odboru - geriatria. Spoluzakladala jednu z prvých Agentúr domácej ošetrovateľskej starostlivosti na Slovensku. V roku 2013 bola v prestížnej celoslovenskej súťaži Sestra roka ocenená za celoživotné dielo v ošetrovateľstve. V súčasnosti píše pre viaceré internetové portály so zameraním na podporu zdravia – prevenciu. Propaguje zdravý životný štýl, vrátane racionálneho stravovania.