Rýchla tvarohová nátierka s droždím

Tvaroh biela pochúťka plná bielkovín, výborný v každej podobe. Ide o nezrejúci syr získaný kyslým zrážaním z kravského, prípadne z kozieho mlieka. Tvaroch je zdravý. Najvýznamnejšie zastúpenie má pre naše zdravie vápnik. Z vitamínov sú zastúpené vitamíny A, E a vitamíny skupiny B. Rovnako i droždie obsahuje vitamíny skupiny B. Tvaroch a droždie = výborná nátierka.
Rýchla tvarohová nátierka s droždím

Zdroj: súkr.archív

Potrebujeme:

  • 250 g hrudkového tvarohu,
  • 120 g masla,
  • 1 a ½ kocky droždia,
  • 1 cibuľu,
  • 2 - 3 strúčiky cesnaku,
  • olej,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie.

Postup:

  1. Cibuľku speníme na oleji, pridáme droždie, krátko opražíme. Necháme vychladnúť.
  2. Vymiešame tvaroh s maslom, pridáme opražené droždie a prelisovaný cesnak. Podľa chuti pridáme soľ, mleté čierne korenie. Dobre premiešame a chvíľu necháme postáť.
  3. Ozdobíme jarnou cibuľkou, kapiou, paradajkou.

Tip: vitamíny skupiny B sú pre nás dôležité najmä preto, že pomáhajú zlepšiť metabolizmus i fungovanie nervovej sústavy.


Ďalšie skvelé tipy na domáce nátierky:

Fazuľová nátierka

Tofu nátierka (aj pre celiatikov)

Chutná domáca nátierka z hlivy