Drobné slané syrové pečivo k vínu alebo čaju
Slané pečivo k vínu alebo k čaju. Vlastná výroba určite poteší členov rodiny, návštevy, najmä počas vianočných sviatkov. Z jedného cesta môžeme vytvoriť a ozdobiť rôzne tvary. Upečme si chutné „ozdoby zjedenie“.

Zdroj: súkr.archív
Ingrediencie:
- 250 g masla
- 250 g polohrubej múky
- 250 g taveného syra
- ½ ČL soli
- na posypanie : mak sezamové zrniečka, rasca, celé alebo sekané orechy, nastrúhaný tvrdý syr
Postup:
- Z prísad vypracujeme cesto, ktoré dáme na 24 hodín do chladničky.
- Potom cesto vyváľame na 3-4 mm hrúbku a malými formičkami vykrajujeme tvary – štvorlístok, srdiečka, hviezdičky, kolieska...
- Potrieme rozšľahanými žĺtkom a posypeme sezamovým zrniečkom, rascou, makom...podľa chuti, prípadne ozdobíme vlašským orechom.
- Pečieme 15 – 20 minút v predhriatej rúre na 175 °C (teplovzdušná rúra).
Článok zatiaľ nikto nekomentoval. Možete byť prvý.