Prosím Vás máte nejaký trik ako grilovať tú špargľu aby nebola suchá ? Ja ju dávam na tie hliníkové tácky potom na grile na drevené uhlie a ako sa pečie tak aj keď ju kvapkám citrónom, tak aj tak je na konci suchá. Neviem si nejak pomôcť a stále baliť ju do alobalu sa mi akože fakt vôbec nechce
Grilovaná špargľa
Naturhouse.sk | Zdroj: súkr.archív
Suroviny:
-
zelená alebo biela špargľa (bielu nezabudnite ošúpať)
-
kvalitná šunka (95 % mäsa)
-
kapary
-
kvalitný syr na strúhanie
Postup:
Špargľu dajte povariť na 2-3 minúty do vriacej vody, potom vyberte a nechajte chvíľu vychladnúť. Špargľu následne zabaľte do plátkov šunky - hrubšie stonky špargle baľte jednotlivo, tenké stonky môžete baliť po 2 až 3 kusoch. Obalenú špargľu poukladajte do zapekacej misky, pokvapkajte trochou olivového oleja a dajte zapiecť do rúry na 10 minút pri 180 ° C.
Chvíľu pred dopečením posypte kaparami, strúhaným syrom a nechajte ešte 3 až 5 minút dopiecť, aby sa syr roztiekol.
Vyskúšajte tiež:
Ja mám jeden jediný nápad. Skús to ako ja. Ja grilujem len na elektrickom kontaktnom orava grile a dovnútra dávam papier na pečenie aby sa špargľa ani iná zelenina neprilepila na platne a nemusela som ho drhnúť a keď je v tom papieri na pečenie tak tam pustí šťavu počas grilovania a stále je v nej takže je vláčna a fresh
tak asi jedine dopredu predvariť len tak na 2-3 minútky a potom ju na gril dať fakt iba tak ugrilovať na chvíľočku aby nestihla vyschnúť