Marhuľový sorbet

Marhule sú jedným z najbohatších prírodných zdrojov vitamínu A a beta-karoténu. Hrsť marhúľ poskytuje 100 % dennej odporúčanej dávky beta-karoténu a obsah karotenoidov len v troch marhuliach môže presiahnuť až 16 000 mikrogramov. Pripravte si z tohto zdravého ovocia takúto letnú pochúťku.
Marhuľový sorbet

Naturhouse.sk | Zdroj: súkr.archív

Ingrediencie:

Postup:

Marhule umyte a vykôstkujte. Nakrájajte ich na malé kúsky a nechajte zamraziť. Zmrznuté ovocie rozmixujte s pomarančovou šťavou a prípadne, vzhľadom na kyslosť šťavy, mierne oslaďte medom alebo kokosovým cukrom alebo stéviovým sladidlom. Pokvapkajte citrónom. Hotový sorbet podávajte ozdobený lístkami čerstvej mäty alebo medovky.


Vyskúšajte tiež:

Marhuľové knedle – Marillenknödel s marhuľovým kompótom