Čokoládové brownie s broskyňami (bez múky)
Naturhouse.sk | Zdroj: súkr.archív
Ingrediencie:
-
3 lyžice masla ghí
-
80 g horkej čokolády
-
100 g mletých alebo rozmixovaných orechov
-
3 bielky
-
2 žĺtky
-
1-2 lyžice stéviového sladidla
-
2 broskyne
-
maslo alebo kokosový olej na vymastenie
-
mleté orechy na vysypanie
-
strúhaný kokos alebo kúsky čokolády na ozdobu
Postup:
Najskôr si vymažte formu tukom a vysypte mletými orechmi alebo kokosom. Rúru predhrejte na 180 ° C. Broskyne umyte, vyberte kôstky a nakrájajte na mesiačiky. Pripravte vodný kúpeľ, nad ktorým rozpustíte ghí a čokoládu. Po rozpustení odstavte z tepla. Nameľte orechy a primiešajte ich k mierne vychladnutej rozpustenej čokoláde.
V jednej mise vyšľahajte žĺtky, pridajte sladidlo alebo kokosový cukor, vyšľahajte do svetlej peny, v druhej mise zase bielky do tuhého snehu. Vyšľahané žĺtky i bielky postupne vmiešajte k čokoládovej zmesi. Cesto vlejte do pripravenej formy. Povrch pokryte mesiačikmi broskyne, posypte kokosom a prípadne kúskami horkej čokolády. Pečte približne tridsať minút.
Vyskúšajte tiež: