Plnené kalamáre

Leto je obdobím, kedy si najčastejšie pochutíme aj na morských plodoch a príšerkách. Ku nim patria aj obľúbené kalamáre. Vyskúšajte si ich pripraviť plnené so šunkou, syrom, cesnakom.
Plnené kalamáre

Naturhouse.sk | Zdroj: súkr.archív

Suroviny:

  • čerstvé kalamáre

  • šunka prosciutto

  • syr podľa chuti (pecorino, plesňový, plátkový)

  • cesnak

  • olivový olej

  • himalájska soľ

  • zmes talianskych byliniek

Postup:

Kalamáre najskôr zbavte vnútorností zatiahnutím za hlavičku s chápadlami, vyberte aj kosť a zvyšok vnútorností palcom vytlačte. U väčších kalamárov môžete od hlavičky odrezať vnútornosti a hlavičku použiť pri grilovaní k uzavretiu kalamára. Pripravené kalamáre umyte a naplňte syrom a šunkou, pre chuť pridajte do náplne aj plesňový syr a na záver naplňte kalamáre cesnakom.

Kalamáre naplňte do 2/3, pretože pri grilovaní sa zmenšia a náplň by vytiekla.

Naplnené kalamáre ochuťte himalájskou soľou, talianskymi bylinkami, zvyšným cesnakom a polejte olivovým olejom, nechajte chvíľu odpočinúť. Grilujte na 150-200 °C, polejte ich zvyškom oleja a počas grilovania otáčajte, aby boli kalamáre opečené do ružova. Podávajte s grilovanou zeleninou alebo zeleninovým šalátom.


Vyskúšajte tiež:

Plnené šampiňóny