Plnené kalamáre
Naturhouse.sk | Zdroj: súkr.archív
Suroviny:
-
čerstvé kalamáre
-
šunka prosciutto
-
syr podľa chuti (pecorino, plesňový, plátkový)
-
cesnak
-
olivový olej
-
himalájska soľ
-
zmes talianskych byliniek
Postup:
Kalamáre najskôr zbavte vnútorností zatiahnutím za hlavičku s chápadlami, vyberte aj kosť a zvyšok vnútorností palcom vytlačte. U väčších kalamárov môžete od hlavičky odrezať vnútornosti a hlavičku použiť pri grilovaní k uzavretiu kalamára. Pripravené kalamáre umyte a naplňte syrom a šunkou, pre chuť pridajte do náplne aj plesňový syr a na záver naplňte kalamáre cesnakom.
Kalamáre naplňte do 2/3, pretože pri grilovaní sa zmenšia a náplň by vytiekla.
Naplnené kalamáre ochuťte himalájskou soľou, talianskymi bylinkami, zvyšným cesnakom a polejte olivovým olejom, nechajte chvíľu odpočinúť. Grilujte na 150-200 °C, polejte ich zvyškom oleja a počas grilovania otáčajte, aby boli kalamáre opečené do ružova. Podávajte s grilovanou zeleninou alebo zeleninovým šalátom.
Vyskúšajte tiež: