Plnené šampiňóny

Máte radi hríby a rozmýšľate, akú netradičnú pochúťku by ste z nich ešte pripravili? Využite grilovaciu sezónu a pochutnajte si na plnených zapečených šampiňónoch, posypaných syrom.
Plnené šampiňóny

Zdroj: súkr.archív

Suroviny:

  • menšie šampiňóny

  • kvalitná šunka (95 % mäsa)

  • paradajky

  • cibuľa

  • kvalitný syr na strúhanie

  • vajíčko

  • balzamiková redukcia

Postup:

Šampiňóny očistite a odstráňte nožičky, aby vznikol priestor pre naplnenie. Na troche olivového oleja si pripravte náplň. Na cibuľke orestujte nožičky šampiňónov, pokrájané paradajky, nakrájanú šunku, ochuťte balzamikovou redukciou a spojte vajíčkom, zmes nechajte jemne nedorobenú, pretože sa ešte bude zapekať. Pripravenou zmesou naplňte šampiňóny a dajte grilovať do rúry alebo na gril na 10 minút, potom posypte syrom a ešte pár minút grilujte, než sa syr rozpustí.

Náš tip: Rovnakou náplňou môžete naplniť aj paradajky a pripraviť tak 2 jedlá.


Vyskúšajte tiež:

Bryndzové plnené papriky