Vegánsky hotdog po taliansky
Lunter.com | Zdroj: súkr.archív
Suroviny (na 2 porcie):
-
240 g chilli tofu párkov
-
4 väčšie paradajky
-
1 strúčik cesnaku
-
15 g čerstvej bazalky
-
4 šampiňóny
-
mleté čierne korenie
-
½ ČL soli
-
1 ČL sušeného oregana
Postup:
-
Paradajky ponoríme do vriacej vody asi na 1 minútu. Potom ich vyberieme a hneď premyjeme v studenej vode. Následne z nich ľahko stiahneme šupku.
-
Očistený cesnak nadrobno nakrájame a krátko restujeme na rozohriatom olivovom oleji na panvici.
-
Očistené paradajky nakrájame na kocky a pridáme k cesnaku. Keď sú takmer mäkké, prisypeme k nim polovicu nakrájanej bazalky, soľ, mleté čierne korenie a sušené oregano. Hotovú zmes odstavíme zo sporáka.
-
Medzitým si ugrilujeme dva párky na grile, grilovacej panvici alebo toastovači. Tofu párky grilujeme asi 10 minút, kým jemne nezhnednú.
-
Šampiňóny ošúpeme, nakrájame a zľahka ich opečieme na panvici s kvapkou olivového oleja, kým nezmäknú.
-
Pečivo z jednej strany prekrojíme, dáme doň zmes z paradajok, grilovaný tofu párok, šampiňóny a zvyšok najemno nakrájanej bazalky.
-
Na záver môžeme na suchej panvici zľahka opiecť slnečnicové semienka a posypať nimi hot dogy.
Vyskúšajte tiež: