Grilované rebierka
Palma.sk | Zdroj: súkr.archív
Suroviny (na 4 porcie):
-
1,5 kg bravčových rebierok
-
1 ČL soli
-
1 ČL čierneho mletého korenia
-
2 ČL sladkej mletej papriky
-
75 ml repkového oleja
Marináda:
Postup:
Koreniny zmiešame s spolu s olejom, potrieme rebrá, zabalíme do alobalu, necháme hodinku odležať. Potom zabalené dáme na gril a pomaly grilujeme.
Počas grilovania rebierka obrátime, aby sa prepiekli z oboch strán.
Keď sú takmer hotové, odbalíme ich, dôkladne potrieme marinádou a dáme na gril dopiecť.
Grilované rebierka podávame s opečeným chlebom, chrenom, horčicou, kyslými uhorkami alebo baraními rohmi.
Vyskúšajte tiež: