Fotorecept: zapečená špargľa s ementálom a prosciuttom
Veronika a Pavol z LUBIMEJEST | Zdroj: súkr.archív
Špargľa obsahuje vitamíny C, B1, B2 a E a okrem nich dôležité minerály ako sú vápnik a železo. Má priaznivé účinky na nervový systém a srdce, pomáha pri zápalových ochoreniach a posilňuje koncentráciu.
Jej využitie v kuchyni je naozaj pestré: môžete ju uvariť, zapiecť, ugrilovať, pridať do polievok, šalátov, k mäsu alebo aj do zdravého koláča.
Vyskúšajte tiež:
Špargľa s vínovo-syrovou omáčkou
Suroviny (na porciu pre 4 osoby):
• 1 zväzok bielej a 1 zelenej špargle
• 1 citrón
• kyslá smotana
• ementál
• parmezán
• 1 dl bieleho vína
• 1 vajce
• maslo