Banánový tofu chlieb

Hľadáte sviežujúci a chutný dezert na schladenie počas horúcich letných dní? Vyskúšajte tento zdravý banánový tofu chlieb z kokosovej múky a oleja.
Banánový tofu chlieb

Lunter.com | Zdroj: súkr.archív

Suroviny:

  • 180 g naturálneho tofu

  • 3 banány

  • 150 ml mandľového nápoja

  • 3 PL rozpusteného kokosového oleja

  • 60 g kokosovej múky

  • ½ KL bourbon vanilky

  • 2 ČL kypriaceho prášku

  • dve hrste čerstvých malín

  • dve hrste černíc

Postup:

  1. V mixéri rozmixujeme banány, roztopený vychladnutý kokosový olej a kokosové mlieko.

  2. V miske zmiešame kokosovú múku, bourbon vanilku a kypriaci prášok do pečiva a zalejeme banánovou zmesou. Dôkladne premiešame.

  3. Do cesta pridáme umyté, nakrájané maliny a černice. Premiešame a vylejeme do papierom vystlanej formy.

  4. Banánový chlebík pečieme na 180°C asi 80 minút. Či je upečený, skontrolujeme špajdľou - ak bude suchá, chlebík je hotový.

Tento banánový chlebík je mimoriadne vláčny, až ,,mokrý“, najlepšie je skladovať ho v chladničke. Vychladený je dokonalým dezertom na horúci letný deň.


Vyskúšajte tiež:

Mrazený tofu krém