Chrumkavé grilované hydinové krídelká a stehienka
Palma.sk | Zdroj: súkr.archív
Suroviny (na 4-6 porcií):
-
1,5 kg kuracích krídel a stehien
-
150 ml repkového oleja
-
soľ
-
čierne mleté korenie
-
3 strúčiky cesnaku
-
2 ČL sladkej mletej papriky
-
2 ČL trstinového cukru
-
½ ČL čili v prášku
Príloha:
-
750 g väčších zemiakov
-
soľ
-
čili olej na poliatie
Postup:
Olej zmiešame so všetkými koreninami, cukrom a pretlačeným cesnakom. Dobre premiešame. Mäso potrieme marinádou a necháme pár hodín odležať v chladničke.
Hodinu pred grilovaním mäso vyberieme z chladničky, aby získalo izbovú teplotu. Potom ho grilujeme do chrumkava, optimálne na tácke na grilovanie, aby sa marináda nad pahrebou príliš nespálila.
Zemiaky v šupke uvaríme v slanej vode do polomäkka. Potom ich zabalíme do alobalu a dáme upiecť na gril. Podávame ku grilovanému mäsu, preliate pikantným čili olejom.
Vyskúšajte tiež: