Chrumkavé grilované hydinové krídelká a stehienka

Dali by ste si chutné chrumkavé mäsko z grilu? Pri použití tých správnych ingrediencií si môžete počas dlhých letných večerov vyčarovať vynikajúce chute. Skúste napríklad tento recept na hydinové krídelká a stehienka s mletou paprikou, cesnakom, čili, či trstinovým cukrom.
Chrumkavé grilované hydinové krídelká a stehienka

Palma.sk | Zdroj: súkr.archív

Suroviny (na 4-6 porcií):

Príloha:

  • 750 g väčších zemiakov

  • soľ

  • čili olej na poliatie

Postup:

Olej zmiešame so všetkými koreninami, cukrom a pretlačeným cesnakom. Dobre premiešame. Mäso potrieme marinádou a necháme pár hodín odležať v chladničke.

Hodinu pred grilovaním mäso vyberieme z chladničky, aby získalo izbovú teplotu. Potom ho grilujeme do chrumkava, optimálne na tácke na grilovanie, aby sa marináda nad pahrebou príliš nespálila.

Zemiaky v šupke uvaríme v slanej vode do polomäkka. Potom ich zabalíme do alobalu a dáme upiecť na gril. Podávame ku grilovanému mäsu, preliate pikantným čili olejom.


Vyskúšajte tiež:

Grilované kurča so sezamovými semiačkami