Letný šalát s tofu
Lunter.com | Zdroj: súkr.archív
Suroviny:
-
320 g údeného tofu
-
1 balenie čerstvej rukoly
-
2 hrste jahôd
-
2 broskyne
-
4 ČL citrónovej šťavy
-
olivový olej
Postup:
-
Rozohrejeme si gril, grilovaciu panvicu alebo toastovač, podľa toho, čo máme k dispozícii. Broskyňu nakrájame na plátky, tofu prekrojíme na polovice.
-
Na rozohriaty gril, grilovaciu panvicu alebo toastovač položíme plátky broskyne, tofu a grilujeme.
-
Medzitým rukolu opláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať a dáme do hlbokej misky.
-
Umyté jahody nakrájame a pridáme k rukole. Šalát ochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou a soľou podľa chuti.
-
Keď grilované broskyne zmäknú a tofu získa hnedú kôrku, vyberieme ich z grilu a servírujeme na šaláte.
Vyskúšajte tiež:
Fotorecept: restované reďkovky s tofu syrom na ázijský spôsob