Letný šalát s tofu

V lete sa nám akosi prirodzene žiadajú ľahšie jedlá. Chutia nám zdravé veci, na ktoré si v iné ročné obdobia ani nespomenieme. Skvelým osviežujúcim tipom je aj tento ovocno-zeleninový šalát s tofu.
Letný šalát s tofu

Lunter.com | Zdroj: súkr.archív

Suroviny:

  • 320 g údeného tofu

  • 1 balenie čerstvej rukoly

  • 2 hrste jahôd

  • 2 broskyne

  • soľ

  • 4 ČL citrónovej šťavy

  • olivový olej

Postup:

  1. Rozohrejeme si gril, grilovaciu panvicu alebo toastovač, podľa toho, čo máme k dispozícii. Broskyňu nakrájame na plátky, tofu prekrojíme na polovice.

  2. Na rozohriaty gril, grilovaciu panvicu alebo toastovač položíme plátky broskyne, tofu a grilujeme.

  3. Medzitým rukolu opláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať a dáme do hlbokej misky.

  4. Umyté jahody nakrájame a pridáme k rukole. Šalát ochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou a soľou podľa chuti.

  5. Keď grilované broskyne zmäknú a tofu získa hnedú kôrku, vyberieme ich z grilu a servírujeme na šaláte.


Vyskúšajte tiež:

Fotorecept: restované reďkovky s tofu syrom na ázijský spôsob