Nakladané cukety s cesnakovou bagetou
Palma.sk | Zdroj: súkr.archív
Suroviny (na 4 porcie):
-
500 g cukety
-
500 ml olivového oleja
-
100 ml octu
-
2 ČL horčice
-
1 strúčik cesnaku
-
1 ČL červeného korenia
-
1 PL nasekaného kôpru
-
soľ
Bagety:
-
2 – 3 bagety francúzskeho typu
-
3 strúčiky cesnaku
-
1 PL nasekanej petržlenovej vňate
-
3 PL olivového oleja
Postup:
Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot dáme variť, a keď zovrie, prelejeme ním cuketové kolieska. Necháme 20 minút postáť.
Potom cuketu vyberieme, jemne osolíme a dáme do pohára. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, korenie a bylinky. Zalejem olejom a necháme aspoň 1 deň v chladničke.
Bagetu po celkom povrchu narežeme a potrieme olivovým olejom zmiešaným s roztlačeným cesnakom a vňaťou. Pred podávaním grilujeme z každej strany a podávame s nakladanou cuketou.