Nakladané cukety s cesnakovou bagetou

Radi by ste si na grilovačke pochutnali na niečom inom ako mäse? Čo tak využiť zeleninu, bylinky a korenie? Vyskúšajte napríklad nakladané cukety s opečenou cesnakovou bagetkou.
Nakladané cukety s cesnakovou bagetou

Palma.sk | Zdroj: súkr.archív

Suroviny (na 4 porcie):

  • 500 g cukety

  • 500 ml olivového oleja

  • 100 ml octu

  • 2 ČL horčice

  • 1 strúčik cesnaku

  • 1 ČL červeného korenia

  • 1 PL nasekaného kôpru

  • soľ

Bagety:

  • 2 – 3 bagety francúzskeho typu

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate

  • 3 PL olivového oleja

Postup:

Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot dáme variť, a keď zovrie, prelejeme ním cuketové kolieska. Necháme 20 minút postáť.

Potom cuketu vyberieme, jemne osolíme a dáme do pohára. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, korenie a bylinky. Zalejem olejom a necháme aspoň 1 deň v chladničke.

Bagetu po celkom povrchu narežeme a potrieme olivovým olejom zmiešaným s roztlačeným cesnakom a vňaťou. Pred podávaním grilujeme z každej strany a podávame s nakladanou cuketou.


Pstruh na grile s bylinkami a cuketou