Grilovaný oštiepok

Grilovacia sezóna sa nám spája s mnohými pochúťkami. Často však nepatria k tým najzdravším. Klobásky, špekáčiky, slaninka... Máme pre vás rovnako obľúbenú pochúťku, avšak o niečo zdravšiu. Skúste grilovaný oštiepok na olivovom oleji so zeleninou.
Grilovaný oštiepok

Palma.sk | Zdroj: súkr.archív

Suroviny (na 4 porcie):

  • 2 údené pološtiepky

  • 1 hlávka šalátu

  • 3 stredne veľké paradajky

  • 1 žltá paprika

  • ½ červenej papriky

  • 1 cibuľa

  • 4 PL olivového oleja

  • soľ

  • čierne mleté korenie

Postup:

Pološtiepky jemne pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme do alobalu a krátko grilujeme. Stačí, keď sa syr dôkladne prehreje, inak by sa mohol roztopiť.

Hlávkový šalát umyjeme, natrháme na väčšie kúsky. Papriku a paradajky nakrájame na kúsky, cibuľu na polmesiačiky. Zeleninu zmiešame so šalátom a pred podávaním ochutíme trochou olivového oleja, soľou a korením.


Vyskúšajte tiež:

Pstruh na grile s bylinkami a cuketou