Bravčová panenka s horčicou, paradajkovým pretlakom a zelerovými hranolkami
Zdroj: súkr.archív
Suroviny:
-
600 g bravčovej panenky (môžete použiť aj kuracie alebo morčacie mäso)
-
plnotučná horčica
-
domáci paradajkový pretlak
-
cibuľa nakrájaná na kocky
-
sterilizovaný hrášok
-
zeler - buľva
-
korenie (napríklad čierne korenie, tymián, oregano, petržlenová vňať)
-
soľ
-
olivový olej
Postup:
Bravčovú panenku nakrájajte na medailóniky. Medailóniky potrite z jednej strany horčicou a domácim paradajkovým pretlakom. V panvici rozohrejte trochu olivového oleja a orestujte plátky zo strany, kde sú naložené v horčici a pretlaku. Medzitým potrite mäso horčicou a pretlakom z druhej strany, mäso z jednej strany orestujte, obráťte ho a restujte z druhej strany. Keď je panenka orestovaná, môžete ju servírovať napríklad so zelerovými hranolkami, čerstvou cibuľou, sterilizovaným hráškom a ľahkou verziou tatárskej omáčky.
Zeler ošúpte a nakrájajte na hranolky. Pripravte si v kastróle vodu a priveďte ju k varu, do vriacej vody vložte zelerové hranolky a nechajte ich cca 2 minúty variť. Vodu zlejte a k hranolkám pridajte trochu olivového oleja, korenie podľa chuti a premiešajte. Pečte na pečiacom papieri na 180 °C.
Pozrite si aj videorecept na bravčovú panenku s horčicou a pretlakom a videorecept na zelerové hranolky.
Vyskúšajte aj tento recept:
Fotorecept: zapekaná bravčova panenka s prosciuttom a šalviou v zemiakovej kaši