Veľkonočný mrkvový baranček
Naturhouse.sk | Zdroj: súkr.archív
Suroviny:
-
300 g špaldovej múky
-
4 stredné mrkvy nastrúhané najemno
-
½ téglika kyslého mlieka
-
2 vajcia
-
3 lyžice kokosového oleja
-
3 lyžice medu
-
1 balíček prášku do pečiva bez fosfátov
-
nasekané mandle
-
sušené ovocie - hrozienka, brusnice, goji
-
soľ
-
šťava z čerstvého citróna
Postup:
Nastrúhanú mrkvu vyšľahajte s vajíčkami. Pridajte kyslé mlieko, kokosový olej a med a znovu vyšľahajte. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahajte, nakoniec pridajte mandle a sušené ovocie a vyšľahajte hladké cesto.
Formu na barančeka vymažte kokosovým olejom a vysypte špaldovou múkou. Cesto nalejte do formy a pečte na 180 ° C.
Vyskúšajte špajdľou, či je baranček hotový, podľa typu formy trvá pečenie 40 minút až hodinu a štvrť.
Vyskúšajte tiež: