Fotorecept: teľací rezeň so zelerovým šalátom

Nechcete sa vzdať poriadneho kúska mäsa? Máme pre vás zdravšiu alternatívu v podobe diétneho teľacieho rezňa so zeleninou.
Fotorecept: teľací rezeň so zelerovým šalátom

Veronika a Pavol z LUBIMEJEST | Zdroj: súkr.archív

Teľacie mäso

Teľacím mäsom nazývame mäso zvierat zabitých vo veku do ôsmich mesiacov. Mäso zo zvierat vo veku nad osem mesiacov už nazývame mladým hovädzím. Základné delenie teľacieho mäsa vychádza zo spôsobu výkrmu dobytku, a to na dokrmované po celú dobu mliekomdokrmované kŕmnou zmesou. Typickým znakom mäsa z teliat dokrmovaných mliekom je jeho svetlá farba a šťavnatosť. Pri mäse zo zvierat dokrmovaných kŕmnou zmesou je farba mäsa tmavšia a podobá sa mäsu hovädziemu.

Teľacie mäso je veľmi jemnej konzistencie a chuti, s nízkym obsahom tuku. Ide o mäso diétne a ľahko stráviteľné. Z tohto dôvodu sa odporúča aj pre detskú stravu.

Teľacie stehno (vrchný šál)

Časť teľacej zadnej štvrte. Jedna z najviac cenených partií teľacieho mäsa vôbec. Pod týmto produktom ponúkame vrchný šál s tukovým krytím 2–3 mm. Je ideálne na prípravu rezňov, pečenie vcelku, dusenie.


Vyskúšajte tiež:

Fotorecept: zelerový šalát – vynikajúca príloha k rezňom


Fotorecept: teľací rezeň so zelerovým šalátom

Suroviny - rezeň:

• 500 g teľacieho stehna bez kosti

• 3 celé vajcia

• 250 ml smotany na varenie

• čierne korenie

• soľ

• hladká múka

• strúhanka Panko

quinoové lupienky

• muškátový oriešok

• olej na smaženie

Fotopostup prípravy teľacieho rezňa so zelerovým šalátom nájdete v galérii.