Fotorecept: teľací rezeň so zelerovým šalátom
Veronika a Pavol z LUBIMEJEST | Zdroj: súkr.archív
Teľacie mäso
Teľacím mäsom nazývame mäso zvierat zabitých vo veku do ôsmich mesiacov. Mäso zo zvierat vo veku nad osem mesiacov už nazývame mladým hovädzím. Základné delenie teľacieho mäsa vychádza zo spôsobu výkrmu dobytku, a to na dokrmované po celú dobu mliekom a dokrmované kŕmnou zmesou. Typickým znakom mäsa z teliat dokrmovaných mliekom je jeho svetlá farba a šťavnatosť. Pri mäse zo zvierat dokrmovaných kŕmnou zmesou je farba mäsa tmavšia a podobá sa mäsu hovädziemu.
Teľacie mäso je veľmi jemnej konzistencie a chuti, s nízkym obsahom tuku. Ide o mäso diétne a ľahko stráviteľné. Z tohto dôvodu sa odporúča aj pre detskú stravu.
Teľacie stehno (vrchný šál)
Časť teľacej zadnej štvrte. Jedna z najviac cenených partií teľacieho mäsa vôbec. Pod týmto produktom ponúkame vrchný šál s tukovým krytím 2–3 mm. Je ideálne na prípravu rezňov, pečenie vcelku, dusenie.
Vyskúšajte tiež:
Fotorecept: zelerový šalát – vynikajúca príloha k rezňom
Fotorecept: teľací rezeň so zelerovým šalátom
Suroviny - rezeň:
• 500 g teľacieho stehna bez kosti
• 3 celé vajcia
• 250 ml smotany na varenie
• čierne korenie
• soľ
• hladká múka
• strúhanka Panko
• quinoové lupienky
• muškátový oriešok
• olej na smaženie