Zdravšie vanilkové rožky

Vyskúšajte klasické vianočné koláčiky, obľúbené v mnohých domácnostiach. Upečte si vanilkové rožky v zdravšej verzii podľa slovenského šéfkuchára.

Ingrediencie:

  • 200 g ovsených vločiek

  • 100 g vlašských orechov

  • 50 ml vody

  • 3 PL kokosového oleja/masla (zmäknutého)

  • 3 PL medu

  • 1 ČL vanilkového extraktu

Peter Varga

Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív

Postup:

Ovsené vločky spolu s vlašskými orechmi rozmixujeme alebo pomelieme na múku. Následne vzniknutú múku rozmiešame so zvyšnými surovinami a pomocou ruky vymiesime cesto. Ak použijeme formičky na rožteky, cesto do nich zatlačíme rukou. Ak formičky nemáme, cesto dáme na hodinu do chladničky a následne z neho tvarujeme valčeky, z ktorých vytvoríme menšie, zahnuté rožky. Rožky pečieme (buď vo formičkách alebo na plechu vystlatom papierom na pečenie) zhruba 12 minút pri 170 stupňoch. Po dopečení ich necháme vychladnúť, následne ich vyklopíme z formičiek. Rožky môžeme na záver obaliť v kokosovej múke.


Vyskúšajte tiež:

Vanilkové špaldové rožky