Varené víno s brusnicami
Zdroj: Shutterstock.com
Ingrediencie:
-
100 g čerstvých alebo mrazených brusníc
-
1 ks jablka
-
4 PL hnedého cukru
-
1 ks tyčinky škorice
-
8 ks klinčekov
-
1/2 ks hviezdičky badiánu
-
500 ml suchého bieleho vína
Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív
Postup:
Brusnice spolu s očisteným a na plátky nakrájaným jablkom, cukrom a koreninami dáme do hrnca, zalejeme malým množstvom vody a pár minút povaríme. Následne prilejeme víno a ohrievame. Tesne predtým, ako sa začne variť odstavíme z ohňa. Necháme cca 5 minút odležať.
Horúce víno nalejeme do pohárov, môžeme ozdobiť koreninami, prípadne čerstvými brusnicami a ihneď podávame.
Vyskúšajte aj tento recept z brusníc: