Zelerový krém
Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív
Ingrediencie:
-
1 buľvu klasického zeleru
-
2 menšie zemiaky
-
1 jablko
-
1 cibuľu
-
kúsok slaniny
-
1 lyžicu masla
-
olej extra
-
olivový olej extra panenský
-
250 ml sladkej smotany
-
pažitku
-
čerstvo mleté čierne korenie
-
soľ
Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív
Postup:
Očistený zeler a zemiaky nakrájajte na kocky. Jablko tiež, ale zbytočne sa nezaťažujte jeho lúpaním. Na olivovom oleji osmažte najemno nakrájanú cibuľu, pridajte zeler, zemiaky, jablko a chvíľu restujte. Osoľte a okoreňte, zalejte vodou a varte, dokým nebude zeler mäkký.
Polievku rozmixujte do hladkého krému, pridajte smotanu a lyžicu masla na zjemnenie. Krém môžete v miske dozdobiť plátkami opečenej slaniny, trochou pažítky a smotany. Ak sa rozhodnete krém podávať s pečivom, bude to výdatné a sýte jedlo.
Vyskúšajte tiež: