Veggie burger

Radi si na grile občas pripravíte chutný burger? No pritom patríte medzi vegetariánov? Máme skvelú alternatívu pre tých, ktorí mäso nemusia.

Ingrediencie:

  • 1 stredne veľký kaleráb

  • 1 cuketa

  • 1 mrkva

  • 2 vajcia

  • hrsť hrubej strúhanky

  • hrsť čerstvej bazalky

  • lyžička sušeného oregana

  • plátky paradajky

Šéfkuchár Peter Varga

Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív

Príprava:

Nahrubo nastrúhajte cuketu, kaleráb aj mrkvu, pridajte vajcia a strúhanku, okoreňte a osoľte, nezabudnite aj na hrsť bazalky. Konzistencia by mala byť taká, aby sa relatívne ľahko dali tvarovať hrubšie placky. Musíte si ju ustrážiť, každý kaleráb a cuketa majú predsa inú veľkosť, takže pomerovo si to jednoducho prispôsobte. Možno budete musieť pridať strúhanku, či vajce, prípadne trochu múky, pokojne aj špaldovej. Vytvarujte rovnako veľké burgre ako sú tie z mäsa.


Vyskúšajte tiež:

Domáci šošovicový burger