Zemiakové gnocchi
šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív
Budeme potrebovať:
-
100 gramov polohrubej múky
-
soľ
-
50 gramov parmezánu
-
1 kus vaječného žĺtku
-
500 gramov zemiakov
Postup:
-
Po vychladnutí zemiaky zbavíme šupky a podrvíme na kašu.
-
Zo zemiakovej kaše, vaječného žĺtka, soli, múky a nadrobno strúhaného parmezánu vymiešame cestíčko.
-
Cesto vypracujeme na pomúčenej doske a vyváľame do úzkych valčekov.
-
Valčeky cesta nakrájame na menšie kúsky. Cesto sa dosť lepí, preto všetko zľahka obaľujeme múkou.
-
Kúsky cesta v dlaniach vypracujeme na gulôčky, sploštíme a palcom roztiahneme na vidličke.
Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív
Tvarovanie nokov:
-
Zrolujeme smerom od seba. Vytvorí sa tvar mušle s rebrovaním.
-
Pripravené noky pomúčime.
-
Vložíme do vriacej osolenej vody. Uvarené noky za pár minút vyplávajú na hladinu.
Vyskúšajte tiež: