Zemiakové gnocchi

Cez leto sa nášmu organizmu prirodzene žiadajú ľahšie jedlá. Namiesto ťažkých mastných jedál a mäsa vyhľadávame často najmä zeleninu. Vyskúšajte napríklad tento zemiakový recept od slovenského šéfkuchára.

šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív

Budeme potrebovať:

  • 100 gramov polohrubej múky

  • soľ

  • 50 gramov parmezánu

  • 1 kus vaječného žĺtku

  • 500 gramov zemiakov

Postup:

  1. Po vychladnutí zemiaky zbavíme šupky a podrvíme na kašu.

  2. Zo zemiakovej kaše, vaječného žĺtka, soli, múky a nadrobno strúhaného parmezánu vymiešame cestíčko.

  3. Cesto vypracujeme na pomúčenej doske a vyváľame do úzkych valčekov.

  4. Valčeky cesta nakrájame na menšie kúsky. Cesto sa dosť lepí, preto všetko zľahka obaľujeme múkou.

  5. Kúsky cesta v dlaniach vypracujeme na gulôčky, sploštíme a palcom roztiahneme na vidličke.

Šéfkuchár Peter Varga

Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív

Tvarovanie nokov:

  1. Zrolujeme smerom od seba. Vytvorí sa tvar mušle s rebrovaním.

  2. Pripravené noky pomúčime.

  3. Vložíme do vriacej osolenej vody. Uvarené noky za pár minút vyplávajú na hladinu.


Vyskúšajte tiež:

Zemiakový závin