Grilované kurča so sezamovými semiačkami

Kurča patrí medzi jedno z najobľúbenejších druhov mäsa naprieč zemeguľou. Aj preto sa oplatí vyskúšať tento chutný recept od slovenského šéfkuchára ako stvorený na letnú grilovačku. Grilované kuracie mäso ochutíme trochu nezvyčajnou kombináciou, a to sezamovými semiačkami a zázvorom.

Ingrediencie:

  • 400 g kuracích stehenných (prsných) rezňov

  • 2 až 3 strúčiky cesnaku

  • 2 lyžičky zázvoru

  • 2 lyžice medu

  • 2 lyžice sójovej omáčky

  • 4 lyžice -sezamového oleja

  • 2 lyžice sezamových semienok

Šéfkuchár Peter Varga

Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív

Postup:

Najprv si očistite mäso a pripravte ho na marinovanie. Marinádu vytvoríte tak, že zmiešate olej s prelisovaným cesnakom, strúhaným zázvorom, medom a sójovou omáčkou. Do hotovej marinády naložte mäso minimálne na tri až štyri hodiny. Počas grilovania nezabudnite mäso potierať zvyšnou marinádou a posypať ho sezamovými semienkami.


Vyskúšajte aj tento recept:

Pstruh na grile s bylinkami a cuketou