Hroznový šalát
Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív
Ingrediencie:
-
50 g lieskových orechov
-
200 g modrého hrozna
-
200 g bieleho hrozna
-
1 jablko
-
1 hruška
-
100 g syru Niva
-
3 KL ovocného octu
-
1 PL medu
-
4 KL oleja
-
soľ
-
mleté čierne korenie
Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív
Príprava:
Na plátky nasekané orechy opražte do zlatista. Hroznové bobule prekrojte na polovice a zbavte jadierok. Jablko a hrušku nakrájajte na plátky. Z octu, medu, oleja, soli a mletého korenia vymiešajte marinádu. V mise ovocie zmiešajte spolu s orechmi a s pripravenou marinádou. Syr nakrájajte na kocky a posypte nimi hotový šalát.
Vyskúšajte tiež: