Hroznový šalát

Hrozno je vynikajúce, zdravé a navyše aj veľmi tvárne ovocie. Cez leto určite oceníte aj tento recept na svieži šalát podľa slovenského šéfkuchára.
Hroznový šalát

Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív

Ingrediencie:

  • 50 g lieskových orechov

  • 200 g modrého hrozna

  • 200 g bieleho hrozna

  • 1 jablko

  • 1 hruška

  • 100 g syru Niva

  • 3 KL ovocného octu

  • 1 PL medu

  • 4 KL oleja

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Peter Varga

Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív

Príprava:

Na plátky nasekané orechy opražte do zlatista. Hroznové bobule prekrojte na polovice a zbavte jadierok. Jablko a hrušku nakrájajte na plátky. Z octu, medu, oleja, soli a mletého korenia vymiešajte marinádu. V mise ovocie zmiešajte spolu s orechmi a s pripravenou marinádou. Syr nakrájajte na kocky a posypte nimi hotový šalát.


Vyskúšajte tiež:

Hroznový koláč