Hroznový koláč
Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív
Ingrediencie:
-
300 g špaldovej múky
-
150 g masla
-
100 g práškového cukru
-
trochu mlieka
-
trochu ríbezľového alebo iného lekváru
-
500 g hrozna
-
na sneh 3 bielka a 50 g práškového cukru
Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív
Postup
Z múky, masla, cukru, vajíčka a mlieka spracujeme na doske cesto, ktoré necháme chvíľu odpočívať. Potom ho uložíme do vymastenej tortovej formy a upečieme. Upečený koláč potrieme lekvárom. Z bielkov a cukru nad parou ušľaháme tuhý sneh, ktorý navrstvíme na koláč. Naukladáme umyté hroznové bobule a dáme ešte na 10 minút do trúby zapiecť.
Vyskúšajte tiež: