Hlávkový šalát s kuracím mäsom

Zdroj: Shutterstock.com
Ingrediencie:
-
1 ks hlávkového šalátu
-
4 ks paradajok
-
2 ks mrkvy
-
1 ks šalátovej uhorky
-
150 g kukurice
-
300 g kuracích pŕs
-
125 g bieleho jogurtu
-
50 g majonézy
-
2 PL olivového oleja
-
1 PL octu
-
2 strúčikov cesnaku
-
4 ks vajec uvarených natvrdo

šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: Shutterstock.com
Postup
Hlávku šalátu rozoberieme, listy dôkladne opláchneme a natrháme na menšie kúsky. Paradajky umyjeme, nakrájame na štvrtiny a v mise zmiešame so šalátom.
Mrkvu a uhorku ošúpeme a najemno nakrájame, prípadne nastrúhame na hrubom strúhadle. Mrkvu, uhorku a scedenú kukuricu zapracujeme do šalátu. Nakoniec primiešame aj uvarené kuracie prsia, nakrájané na pásiky.
V druhej miske zmiešame jogurt, majonézu, olej, ocot, prelisovaný cesnak a petržlenovú vňať. Zmes osolíme a okoreníme. Dresing nalejeme na šalát a premiešame. Šalát nakoniec ozdobíme vajcami, nakrájanými na štvrtiny.
Vyskúšajte aj tento recept: