Tekvicové Butternut squash velouté
Recept na tekvicové Butternut squash velouté | Zdroj: súkr.archív
Čo budete potrebovať?
-
1000 g tekvice (butternut squash)
-
100 g masla
-
2 cibule
-
2 strúčiky cesnaku
-
2l zeleninového vývaru
-
200 g smotany/šľahačky
-
soľ
Postup
V hrnci rozpustíme maslo, akonáhle sa spení, pridáme cibuľu, opražíme do mäkka, nech dostane zlatú farbu, pridáme cesnak a varíme po dobu 3-4 minút.
Potom nasypeme do hrnca na hrubšie kocky nakrájanú tekvicu. Dolejeme vývar a varíme tekvicu do mäkka. Pridáme smotanu alebo šľahačku, privedieme do varu a odložíme z tepla.
Po dovareni zmixujeme ponorným mixerom do hladka, dochutíme a precedíme cez jemné sitko. Podávame s pečenými tekvicovými semiačkami, s curry olejom a so zeleninovými tagliatelami.
Vyskúšajte tiež: