Tekvicové Butternut squash velouté

Pripravte si túto jesennú pochúťku s pečenými tekvicovými semiačkami s curry olejom a so zeleninovými tagliatelami. Recept je od slovenského šéfkuchára, ktorý sa preslávil aj vo svete.
Tekvicové Butternut squash velouté

Recept na tekvicové Butternut squash velouté | Zdroj: súkr.archív

Čo budete potrebovať?

  • 1000 g tekvice (butternut squash)

  • 100 g masla

  • 2 cibule

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 2l zeleninového vývaru

  • 200 g smotany/šľahačky

  • soľ

Postup

V hrnci rozpustíme maslo, akonáhle sa spení, pridáme cibuľu, opražíme do mäkka, nech dostane zlatú farbu, pridáme cesnak a varíme po dobu 3-4 minút.

Potom nasypeme do hrnca na hrubšie kocky nakrájanú tekvicu. Dolejeme vývar a varíme tekvicu do mäkka. Pridáme smotanu alebo šľahačku, privedieme do varu a odložíme z tepla.

Po dovareni zmixujeme ponorným mixerom do hladka, dochutíme a precedíme cez jemné sitko. Podávame s pečenými tekvicovými semiačkami, s curry olejom a so zeleninovými tagliatelami.


Vyskúšajte tiež:

5 originálnych receptov z tekvice