Írsky Baileys cheesecake
Zdroj foto: Peter Varga
Cesto
-
300 g lineckých keksíkov
-
125 g masla
-
krém
-
40 g želatíny
-
200 ml smotany na šľahanie
-
450 g mäkkého syru
-
125 g sladidla
-
20 ml Bailey’s írskeho likéru
-
50 g čokoládového prášku
-
ovocie
Postup
-
Pomleté linecké keksíky zmiešajte s rozpusteným maslom.
-
Zmes naukladajte na spodok tortovej formy.
-
Smotanu so syrom a sladidlom zmiešajte a vyšľahajte do peny, pridajte rozpustenú želatínu a 20ml írskeho likéru.
-
Pokiaľ sa rozhodnete pre dvojitú vrstvu krémov, odoberte 1/2 krému a primiešajte doň 50 g čokoládového prášku.
-
Zmes pridajte do tortovej formy alebo do individuálnych foriem. Nechajte vychladiť a stuhnúť v chladničke na 12 hodín.
-
Dekorujte podľa svojej fantázie černicami, ríbezľami alebo jahodami.
Vyskúšajte tiež: