Írsky Baileys cheesecake

Máte chuť na nejaký kvalitný sladký dezert s ovocím? Máme tu pre vás jeden tip od slovenského šéfkuchára.

Írsky Baileys cheesecake Zdroj foto: Peter Varga

Cesto

  • 300 g lineckých keksíkov

  • 125 g masla

  • krém

  • 40 g želatíny

  • 200 ml smotany na šľahanie

  • 450 g mäkkého syru

  • 125 g sladidla

  • 20 ml Bailey’s írskeho likéru

  • 50 g čokoládového prášku

  • ovocie

Postup

  1. Pomleté linecké keksíky zmiešajte s rozpusteným maslom.

  2. Zmes naukladajte na spodok tortovej formy.

  3. Smotanu so syrom a sladidlom zmiešajte a vyšľahajte do peny, pridajte rozpustenú želatínu a 20ml írskeho likéru.

  4. Pokiaľ sa rozhodnete pre dvojitú vrstvu krémov, odoberte 1/2 krému a primiešajte doň 50 g čokoládového prášku.

  5. Zmes pridajte do tortovej formy alebo do individuálnych foriem. Nechajte vychladiť a stuhnúť v chladničke na 12 hodín.

  6. Dekorujte podľa svojej fantázie černicami, ríbezľami alebo jahodami.


Vyskúšajte tiež:

Mrkvový koláč s orechami