Syrové cestoviny - Käsespätzle
Zdroj foto: Shutterstock.com
Niektoré gazdinky používajú tri druhy syra, niektoré používajú na prípravu cesta vodu, iné dávajú do cesta mlieko, prípadne cestoviny zjemňujú bylinkami.
Čo budeme potrebovať?
- 500 g polohrubej múky
- 250 ml mlieka
- 4 vajcia
- 1 ČL soli
- 2 väčšie cibule
- 250 g strúhaného syra podľa chuti
- 80 g masla
- ½ KL bieleho mletého korenia
- štipka mletého muškátového orieška
Postup
Z múky, mlieka, vajec, muškátového orieška, korenia a soli vypracujeme polotuhé cesto. Šľaháme, prípadne miešame, až kým sa netvoria bublinky. Medzitým si necháme v hrnci zovrieť vodu a osolíme. Pomocou lopatky a dlhého noža vytvárame spätzle. Cesto si roztrieme v tenkej vrstve po celej dĺžke lopatky, oddeľujeme dlhé pásy a rýchlym pohybom hádžeme do vriacej vody. Necháme ich krátko povrieť (asi 2 minúty), keď vyplývajú na povrch vyberieme sitkom a prelejeme studenou vodou. V panvici opražíme cibuľku, pridáme spätzle a nastrúhaný syr. Dobre premiešame a servírujeme.
Čítajte viac: