Akosi sa Vám tam pri miešaní cesta vytratil ten rum. Nehovoriac o tom, že toto jedlo má ďaleko od zdravej výživy, Ostatne ako všetky, ktoré tu propagujete. Nechápem, ako takéto recepty môže odporúčať odborníčka na zdravú výživu.
Cisárov trhanec
Zdroj foto: Shutterstock.com
Základ receptu je vždy rovnaký, iba zmes si pripravíme podľa chuti a samozrejme obmieňať môžeme aj kompót.
Čo budeme potrebovať?
- 400 ml mlieka
- 3 vajcia
- 220 g polohrubej múky
- 1 PL kryštáľový cukor
- 2 PL hrozienok
- 1 PL nasekané oriešky (podľa chuti)
- 5 ml rum
- 2 PL maslo
- olej
- brusnicový kompót
Postup
Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh. V mlieku rozšľaháme žĺtky, pridáme cukor a postupne múku. Vypracujme cesto, nakoniec do neho zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Na panvicu si dáme trochu oleja, rozohrejeme a nalejeme hrubšiu vrstvu cesta. Opečieme z jednej i z druhej strany. Hotové potrháme na menšie kúsky – trhance. Rozpustíme maslo, pridáme oriešky, hrozienka, kryštálový cukor, dobre premiešame. Trhanec rozložíme na tanier, polejeme pripravenou zmesou (maslo, cukor, hrozienka oriešky). Servírujeme s brusnicovým kompótom, prípadne s iným kompótom (podľa chuti).
Čítajte viac:
Suhlasim, ze trhanec zrovna nepatri k zdravemu stravovaniu a zaraza ma, ze to pani ,, odbornicka" nevie.