Jedlo do práce - tekvicové rizoto
Zdroj foto: Shutterstock.com
Klasické talianske rizoto z ryže a vína. Rizoto sa považuje za jedno z najtučnejších talianskych jedál. Ak to však nepreženiete s jeho množstvom, určite sa vám nič nestane. Akurát vám budú ďakovať vaše chuťové poháriky.
Potrebujeme (4 porcie)
- 300 g ryže arborio
- 3 dcl bieleho vína
- 1 menšia cibuľka
- 1 stredne veľká tekvica hokkaido
- 30 g parmezánu
- 20 g masla
- 1 PL kokosového oleja
- soľ
- korenie
Prečítajte si tiež:
- Pripravte si na obed so sebou fantastické pohánkovo-špaldové palacinky
- 5 tipov ako potlačiť chuť na sladké v práci
- Tip na ľahký obed do práce: ražné cestoviny s kozím syrom
Postup
Tekvicu nakrájame na malé kocky a dáme variť do osolenej vody. Tekvica hokkaido sa varí cca 15 minút. Na kokosovom oleji si osmažíme cibuľku, pridáme a trošku osmažíme ryžu. Podlejeme vínom, pridáme soľ a korenine a necháme zredukovať. Ryžu podlievame postupne po naberačkách vývarom z tekvice. Keď je ryža uvarená al dente a pekne krémová, primiešame tekvicu a minútku ešte povaríme. Na záver pridáme mäso a parmezán, prikryjeme na pol minútky pokrievkou a potom rozmiešame. Podávame s lístkami bazalky.