Jedlo do práce: pohánkovo - špaldové palacinky
Zdroj foto: súkr.archív
Pohánkovo-špaldové slané palacinky s brokolicovou plnkou
Palacinky sú stará klasika. Už ani palacinky v slanej verzii nie sú až také nevídané. Tento recept používa pohánkovú a špaldovú múku. Pohánková múka je vhodná aj pre tých, ktorí sa vyhýbajú lepku a pokojne sa môže použiť aj v celom rozsahu. Palacinky budú trošku tuhšie a samozrejme budú mať špecifickú chuť pohánky. Preto sme použili zmes múk, aby sme získali čo najlepšiu chuť.
Plnka je z brokolice a bryndze, môžeme si však pripraviť akúkoľvek plnku. Napríklad špenátovú, tvarohovú, jogurtovo-syrovú. Jednoducho, čo sa vám hodí a čo máte v chladničke. Ak by ste chceli menej tučnú verziu, namiesto smotany použite biely jogurt.
Prečítajte si tiež:
- Tip na rýchle a lacné jedlo do práce
- Prečo si do práce zbaliť vlastný obed
- Potrebujete sa rýchlo a zdravo najesť? Toto si pripravte
Čo budeme potrebovať (4 stredné palacinky – 2 porcie)?
- 60 g špaldovej múky
- 60 g pohánkovej múky
- 50 ml mlieka
- 2 vajcia
- soľ
- kokosový olej
Plnka:
- 5 ružičiek brokolice
- 100 g bryndze
- 100 g smotany
- korenie
Postup
Pripravíme si cesto na palacinky – všetky ingrediencie zmiešame. Nachystáme si panvicu a palacinky spravíme na troške kokosového oleja. Brokolicu si uvaríme, rozmixujeme a studenú ju rozmiešame s bryndzou a smotanou a pridáme korenie. Plnka je hotová. Palacinky si môžeme jednoducho zabaliť do krabičky a v najhoršom prípade sa dajú jesť aj rukami.
Výživové hodnoty (1 porcia bez plnky):
- 313,5 kCal
- 15,5 g bielkovín
- 43 g sacharidov
- 8,5 g tukov
Výživové hodnoty (1 porcia s plnkou):
- 571 kCal
- 28 g bielkovín
- 49 g sacharidov
- 28 g tukov