Podpňovka – huba, ktorá má nesmierne veľa názvov. Asi najčastejšie ju poznáme pod názvom michalka, vaclávka (podľa obdobia výskytu, september, október), ale tiež pod regionálnymi názvami, ako podpník, podpoňovka, jesienka... Jedlá huba, ktorá sa dá pripraviť na viacero spôsobov a tiež sa dá vysušiť alebo zavariť do sladkokyslého nálevu.
Pripravíme si cibuľovú zápražku. Roztopíme maslo, pridáme cibuľu, ktorú opražíme, zasypeme múkou a za stáleho miešania ešte spolu krátko opražíme. Pridáme papriku a zalejeme studeným vývarom. Pridáme očistené a na rezance nakrájané podpňovky a ostatné korenie. Priebežne miešame a varíme. Uvarenú polievku ešte podľa potreby dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou, majoránom, prípadne nasekanou petržlenovou vňaťou. Polievka sa „tvári“ ako držková a nie je držková. Chutí výborne!
Absolventka Karlovej univerzity v Prahe. Do povedomia odbornej i pacientskej verejnosti sa dostala ako manažérka v odbore ošetrovateľstvo. Stála pri zrode nového medicínskeho odboru - geriatria. Spoluzakladala jednu z prvých Agentúr domácej ošetrovateľskej starostlivosti na Slovensku. V roku 2013 bola v prestížnej celoslovenskej súťaži Sestra roka ocenená za celoživotné dielo v ošetrovateľstve. V súčasnosti píše pre viaceré internetové portály so zameraním na podporu zdravia – prevenciu. Propaguje zdravý životný štýl, vrátane racionálneho stravovania.