Kuracie prsia s kôprovou omáčkou
Zdroj foto: Shutterstock.com
Čo budeme potrebovať?
- 2 ks kuracích pŕs
- 200 g šampiňóny
- 1 PL masla
- 1 väčšia cibuľa
- 6 – 8 ks zemiakov
- 300 – 500 ml smotany na varenie
- podľa chuti soľ, čierne mleté korenie, rasca
- 1 menšia viazanička kôpru
Postup
Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky (kocky). Roztopíme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opečieme. Pridáme kuracie mäso, osolíme, ochutíme čiernym mletým korením a rascou. Podusíme vo vlastnej šťave, asi po 10 - 15 minútach pridáme šampiňóny. Dusíme až kým mäso a šampiňóny nie sú takmer mäkké. Po ďalších asi 20 minútach pridáme na kolieska nakrájané zemiaky, zalejeme smotanou a dusíme. Mäso, šampiňóny a zemiaky by mali byť mäkké, omáčka zahustená (odparená voda). Na záver omáčku ochutíme octom, cukrom a primiešame nakrájaný kôpor.
Prečítajte si viac:
Česká a moravská kuchyňa - to nie je len „vepřo, knedlo, zelo"