Višňové strakoše
Zdroj foto: Shutterstock.com
Čo budeme potrebovať?
- 500 g hrubej múky
- 2-3 varené zemiaky
- 1 vajce
- 300 ml vody
- 1 KL soli
- zavárané višne
- na posypanie: mak, cukor a maslo
Postup
Múku prevzdušníme, pridáme soľ, pretlačené zemiaky, rozšľahané vajce a vlažnú vodu. Vypracujeme vláčne cesto. Medzitým višne scedíme, odkôstkujeme a obalíme do cesta. Strakoše (jednu višňu obalenú v ceste) vkladáme potupne do vriacej osolenej vody. Keď strakoše vyplávajú na povrch, vyberieme ich sitkom, posypeme makom, cukrom a prelejeme roztopeným maslo.
Prečítajte si viac:
Česká a moravská kuchyňa - to nie je len „vepřo, knedlo, zelo"