Cuketový chlebík s cheddarom
Zdroj foto: Shutterstock.com
Tento chlebík má trošku hustejšiu štruktúru, no o to je mäkší a chutnejší. Ideálny na desiatu, rýchly snack alebo ako rýchla "svačinka" na výlety.
Čo budeme potrebovať (12 porcií)?
- 400 g hladkej špaldovej múky
- menšiu cuketu
- 50 g ovsených vločiek
- ½ prášku do pečiva
- 75 g cheddar
- 500 ml kefíru
- 1 vajíčko na potretie
Postup
Rúru si predhrejeme na 180 °C. V miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, ovsené vločky, soľ, nastrúhanú a odvodnenú cuketu, syr. Nie však všetok, trošku necháme na vrch. Zmes premiešame, pridáme kefír a zľahka zmiešame drevenou vareškou. Do formy na chlebík si opatrne dáme cesto, vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme zvyšným nastrúhaným syrom, na vrchu nožíkom spravíme krížik a dáme piecť do rúry. Pečieme zhruba 60 minút, potom necháme vychladnúť pod utierkou a krájame. Podávame s jemnou nátierkou, zeleninou, schwarzwalskou šunkou.
Kalorická hodnota:
Celý chlebík:
- 2161 kCal
- 351 g sacharidov
- 100 g bielkoviny
- 45 g tuky
1 porcia (1/12):
- 180 kCal
- 30 g sacharidov
- 8,3 g bielkoviny
- 3,75 g tuky