Tekvicový chlebík

Tekvice sú veľmi zdravé a chutné. Dá sa z nich urobiť plno veci, najznámejšie sú napríklad tekvicový koláč alebo polievka. Tento chlebík je bez múky, preto má jemnú a nadýchanú štruktúru. Dá sa jesť kedykoľvek bez toho, aby nám veľmi zaťažil žalúdok.

Tekvicový chlebík Zdroj foto: Shutterstock.com

Čo budeme potrebovať (8 kúskov)?

  • 400 g tekvice hokkaido
  • 3 vajcia
  • 40 g kokosový olej
  • 40 g kokos
  • slnečnicové semienka
  • chia semiačka
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL Soľ
  • korenie
  • bylinky

Postup

Tekvicu hokkaido si nakrájame na kocky a dáme uvariť do osolenej vody. Uvarenú tekvicu scedíme a zmixujeme na pyré. K vychladnutému pyré primiešame vajíčka, kokosový olej, kokos, slnečnicové a chia semiačka, prášok do pečiva, soľ a korenie a bylinky. Vypracujeme cesto a dáme piecť do chlebíkovej formy na cca 45 minút na 190 °C.

Výživové hodnoty (1 kúsok):

  • 127 kCal
  • 3,5 g Bielkovín
  • 6 g Sacharidov
  • 10 g Tukov