Cuketová polievka s bryndzou

Cuketa je ľahká potravina. Obsahuje množstvo vody, ale aj vitamínov a prospešných látok. Často sa používa v redukčných diétach a pri odľahčených jedálničkoch. V tejto polievke sme spojili jemnú chuť cukety s výraznou chuťou slovenského pokladu – bryndze.

Cuketová polievka Zdroj foto: Súkr. archív

Čo budeme potrebovať?

  • 1 veľkú cuketu (cca 1 kg)
  • cibuľa
  • 1 PL olivový olej
  • korenie
  • soľ
  • ½ balenia bryndze

Postup

V hrnci si rozpálime olej a cibuľku opražíme do zlatista. Cuketu si nakrájame na kocky a pridáme k opraženej cibuľke. Osolíme, okoreníme a pridáme cca 3 litre vody. Privedieme k varu a potom varíme cca 10 minút. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a na záver jemne primiešame bryndzu. Podávame napríklad so slnečnicovými semiačkami.